top of page

טיפול בניגון

"וכן מי שתתעורר עליו מרה שחורה – יסירו בשמיעת הניגונים"

מאמרי אדמו"ר הזקן. ע"פ שמונה פרקים להרמב"ם

מוזיקה בת 3000 שנה
מוזיקותרפיה מבית המקדש

הראשון בהיסטוריה שידוע למדענים בתור משתמש במוזיקה למטרת רפואה, הוא דוד המלך שידע להוציא את המלך שאול ממצב של חרדה באמצעות ניגון בכינור. בספר הזהר נאמר, שכנגד עשרה מיני דופק שהרופא בודק, הכין דוד המלך עשרה מיני ניגון.

הלויים בבית המקדש, היו מכוונים את הניגון בהתאמה אישית, לאדם שבא להקריב קרבן ולקבל כפרה שלמה. הלויים ידעו כיצד ליישר את הרגשותיו ולתקן את חסרונותיו באמצעות ההובלה של הניגון. לניגון יש יכולת לכוון ולנווט את האדם, מ'מטען שלילי' ל'מטען חיובי', ולכוון את כל מחשבותיו ורגשותיו – למצב של יציבות ובריאות.

בזמננו, ניגוני קודש וניגוני הצדיקים ממשיכים מסורת מוזיקלית זו בת 3000 שנה. אלו הם "ניגונים מכוונים" על פי תורת הספירות ו"ניגונים ממולאים" במטען של אנרגיות חיוביות ובריאות, ונודעים בהשפעתם העמוקה, הערכית והמוסרית, על תודעת האדם ועל הליכי נפשו.

אלבומי "חלילי הפלא" מכילים ניגונים מתוך אוצר זה, שלכל אחד מהם סגולה משלו, וכולם יחד ימלאו אתכם באושר פנימי, ויפארו את כל בני הבית שלכם באטמוספרה אצילית מהיכל הניגון, עם סאונד משובח.

music-1013975_1920.jpg
גם בריאות פיזית?

מחקרים עדכניים בארה"ב מראים, כי האזנה למוזיקה משככת כאבים (פי כמה!), ממהרת החלמה, עוזרת בשעת ניתוח ועוד.

איך ומדוע?

ראשית, בריאות הנפש משפיעה על בריאות הגוף, ולכן חיזוק בבריאות נפשית מביא לחיזוק בבריאות הגוף.

אמנם לפי תובנות המחקרים, מתרחשת גם השפעה ישירה מהאזנה למוזיקה – על המערכות הפיזיולוגיות של גוף האדם (בדומה לתופעה המפורסמת, של השפעת כוח השמחה על מערכות הפיזיולוגיות), בקצרה נספר על כך להלן.

thunderstorm-2787027_1920.jpg
מה זה משנה מה שומעים?

מחקרים עדכניים – שלא מפחדים לומר את האמת – מצביעים על כך, שהמוזיקה הפופולרית (בקיצור השם: 'פופ'), הסגנונות המודרניים של רוק וכו', בנויים בצורה קונטרה-מאוזנת, בכל מרכיבי מערכת המוזיקלית. היא בנויה על התפרעות, מניפולציה, חוסר שליטה, גירוי יצרים שליליים, בלשון החסידות – עולם התוהו. ומסיבה זו, מוזיקה זו (בהאזנה בתדירות גובהה) גורמת לא רק לחוסר יציבות נפשית, למתחים ולפחדים, אלא גם פוגעת בעצם במערכת הפיזיולוגית של האדם, גורמת הרס וחרבן פנימי, פוגעת במערכת העצבים, גורמת למיגרנות ועוד.

על יסוד מחקרים נוספים, גם חלק גדול ממוזיקה הקלאסית, במיוחד הקלאסית המאוחרת, מושתת על מצבי רוח סוערים, סופת רגשות, ועד לביטוי מצבי טרגדיה בתוך החומר המוזיקלי, נושאים שאינם רצויים עבור שימוש במוזיקה למטרת תרפיה וחיזוק החוסן הנפשי והפיזי גם יחד.

באלבום שלפניכם, נכללו ניגונים טעונים באנרגיות חיוביות בריכוז גבוה, וכפי שתוכלו לראות במפרט קולקציית הניגונים.

heart-665183_1920.jpg
התדרים הפעילים

אחד העקרונות היסודיים של תרפיה בניגון, היא – התדרים המוזיקליים.

האוזן שלנו קולטת מרחב עשיר של תדרים, שניתן לחלק אותם למספר שכבות: ישנם תדרים גבוהים, וישנם תדרים נמוכים, הנקראים בדרך כלל ה'בס', מלשון בסיס, וכמובן כל השכבות האמצעיות. כל שכבות הסאונד מכוונים כנגד שכבות באדם:

התדרים הגבוהים משפיעים על החלקים הגבוהים באדם – כוחות השכל, יכולות יצירתיות, מוטיבציה ושאיפה (חיוני מאד למי שסובל מיתר כבדות).

התדרים הנמוכים – משפיעים על החלקים הנמוכים שבאדם, על היציבות שלו "עם שתי רגליים על הקרקע", על רוגע ומנוחת הדעת, על שימת לב והתמצאות בסביבה (חיוני מאד להיפראקטיביות, לקשב וריכוז ועוד).

הפקה מוזיקלית שיש בה את כל מגוון התדרים, ממלאת את האדם ונותנת לו תחושת תמיכה מכל הכיוונים, בדומה ל'ענני כבוד' עוטפים ומגנים.

לפי מחקרים עליהם אנו מתבססים, המרכיב החיוני יותר למרבית הקשיים של זמננו – נמצא בתדרים הנמוכים, ולכן הניגונים באלבום שלפניכם עשירים בכל מגוון התדרים עם דגש על תדרים נמוכים – לצד התדרים הגבוהים של החליל. מתכון מגוון זה נותן אפקט תרפי עשיר על מכלול הרבדים של האדם.

לקבלת המדריך לטיפול בניגון במייל

תודה!

bottom of page